KIKKO Szójaszósz / KIKKO Salsa de Soja
Leírás és eredet
Japán eredetű tradicionális szójaszósz, fermentált szójából, búzából és sóból készítve. Bár ázsiai eredetű, a perui konyhában alapvető hozzávalóvá vált, különösen a nikkei gasztronómiában, ahol a japán és perui ízek egyedülálló kombinációját hozza létre. Elengedhetetlen összetevő a nikkei cevichekhez, csirke-, hal- vagy tenger gyümölcseihez készült saltadókhoz, valamint perui stílusú pácokhoz, zöldségekhez és húsokhoz.
Tápérték és előnyök (100 g termékben)
- Energia: 53 kcal
- Zsírok: 0 g (amelyből telített: 0 g)
- Szénhidrát: 4,9 g (cukor: 0,4 g)
- Fehérje: 8 g
- Só: 14 g
Előnyök: intenzív ízt ad zsír hozzáadása nélkül, növényi fehérjében gazdag és alacsony kalóriatartalmú.
Glutén
Tartalmaz glutént (búzából származik).
Felhasználás
Az umami ízének köszönhetően elengedhetetlen a perui konyhában, az adobóktól és páclétől kezdve a saltadókig és a nikkei cevichekig. Alkalmas levesek, pörköltek és sült rizs ízesítésére is. Tökéletesen kiemeli a zöldségek, húsok és halak ízét, miközben megőrzi a perui ételek autentikus jellegét.
Előnyök a mindennapi étrendben
Intenzív ízt biztosít zsír hozzáadása nélkül.
Alkalmas kiegyensúlyozott, gyorsan elkészíthető ételekhez.
Sokoldalú alapanyag, amely autentikus perui ízt ad bármely ételnek, ötvözve a japán és perui gasztronómia legjavát.