Sibarita, Fokhagyma paszta
Leírás és eredet:
A Sibarita fokhagymapaszta hagyományos termék Peruból és Bolíviából, válogatott fokhagymából készítve, amelyet finom, krémes állagúra dolgoznak fel. Széles körben használják a latin-amerikai konyhában húsok, raguk, szószok és öntetek ízesítésére.
Tápérték és előnyök (100 g-ban)
- Energia: 150 kcal
- Zsír: 10 g
- Telített zsírok: 1 g
- Szénhidrát: 8 g
- Cukor: 0,5 g
- Fehérje: 5 g
- Nátrium: 450 mg
- Előnyök: antioxidáns forrás, segíti az emésztést, intenzív ízt ad extra só nélkül.
Glutén: gluténmentes
Felhasználás a konyhában országonként:
- Peru: pácolásokhoz, húsokhoz és halakhoz, hagyományos szószokhoz.
- Bolívia: ragukhoz, levesekhez és rizses ételekhez.
- Más latin-amerikai országokban: alapként sofritókhoz, fűszerkeverékekhez, tésztaszószokhoz és salátaöntetekhez.
Előnyök a mindennapi étrendben:
Természetes ízt biztosít, antioxidáns tápanyagokat tartalmaz, és lehetővé teszi gyors, ízletes ételek elkészítését túlzott sóhasználat nélkül.